Francouzské palačinky s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 cl Calvados
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno jablečné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 224.2 mg
  • Draslík 127.4 mg
  • Vláknina 4110 mg
  • Vitamín A 4110 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.

  • 2

    Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme na čtvrtiny a oddělíme jádřince. Pokrájíme jablka na tenké plátky.

  • 4

    Na pánvi na másle necháme zkaramelizovat curk a opečeme na něm pokrájená jablka. Zalijeme calvadosem a přidáme rozinky. Přilijeme cider. Asi 5 minut dusíme.

  • 5

    Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.

  • 6

    Směs podušených jablek rozprostřeme na palačinky, které buď na dvakrát přeložíme, nebo stočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu