Základní kynuté těsto pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 2 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 9.6 mg
- Vláknina 3530.5 mg
- Vitamín A 3530.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.