Základní kynuté těsto pizzu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 9.6 mg
  • Vláknina 3530.5 mg
  • Vitamín A 3530.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.

Komentáře k receptu