Základní lité těsto na palačinky

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 154.6 mg
  • Vláknina 1317.2 mg
  • Vitamín A 1317.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 310.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstu nezůstaly hrudky.

  • 2

    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.

  • 3

    Následovně postupujeme podle dalšího receptu a návodu na přípravu palačinek, například plnění a podobně.

Komentáře k receptu