Obalovaný mletý bůček se sýrem
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Strouhanka
- 500 g Vepřový bok
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Mléko polotučné
- 0.28 dl Olej slunečnicový
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 87 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 279.5 mg
- Draslík 378.9 mg
- Vláknina 5571.7 mg
- Vitamín A 5571.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
-
2
Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.
-
3
Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.