Fettuccine s halibutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 25 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 96.2 mg
- Draslík 665.1 mg
- Vláknina 7780.5 mg
- Vitamín A 7780.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z halibuta opláchneme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Opláchneme tymián, vytřepeme vodu, otrháme lístky od stonku. Očistíme menší cukety, omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na kostky. Přivedeme k varu asi 0,5 l vody a cukety blanšírujeme 1 minutu. Slijeme přes síto a prudce zchladíme studenou vodou.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
-
3
Po obou stranách opečeme halibuta asi 3 minuty na rozpáleném másle. Vyndáme a dáme na teplé místo. Slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce vykapat.
-
4
Do pánve s máslem, na kterém jsme opékali rybu, přilijeme smetanu a necháme vařit asi 3 minuty. Poté omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme cuketu a přisypeme tymián, necháme spolu projít varem.
-
5
Rozdělíme těstoviny na nahřáté talíře, přidáme omáčku, navrch vložíme plátky halibuta a podáváme.