Těstovinové košíčky s mořskými plody
Suroviny
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Mušle slávky
- 100 g Chobotnice
- 200 g Nudle Soba
- 50 g Koriandr čerstvý
- 100 g Shiitake houby
- 100 g Fazole
- 200 g Scampi
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1054 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 517.4 mg
- Vláknina 4533 mg
- Vitamín A 4533 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu alespoň 2 l osolené vody, vsypeme japonské nudle chuka soba, necháme jen přejít varem, vypneme plotýnku a přitom mícháme vidličkou, aby se neslepily. Necháme 2-3 minuty dojít. Slijeme přes síto a dáme okapat na chladnější místo.
-
2
Fazole nejprve opláchneme, a poté je necháme blanšírovat ve vroucí osolené vodě. Očistíme jarní cibulku, celer a houby. Z cibulky použijeme jen horní zelenou část, veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Očistíme papriku i papričku, omyjeme, rozkrojíme podélně a zbavíme stopky, semínek a bílé dužiny. Rovněž nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a drobně nasekáme.
-
3
Rozpálíme olej v hluboké pánvi, postupně přidáváme cibulku a další zeleninu a lehce opékáme, nenecháme příliš změknout. Připravíme dary moře - scampi (oloupané a odžilněné), chobotničky (vařené) a slávky (jen maso), vše omyjeme a přidáme na pánev se zeleninou. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Větší polovinu zeleného koriandru opláchneme, důkladně otřepeme, drobně nasekáme a vhodíme na pánev.
-
4
Rozehřejeme fritovací hrnec, připravíme fritovací košíčky, do kterých rozdělíme vychladlé nudle. Dáme je fritovat a usmažíme tak křupavé košíčky. Vyndáme je a dáme okapat na ubrousek.
-
5
Košíčky rozdělíme na talíře a naplníme směsí mořských plodů, které nahoře posypeme zbylým koriandrem. Ihned podáváme.