Těstovinové košíčky s mořskými plody

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mušle slávky
  • 100 g Chobotnice
  • 200 g Nudle Soba
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Shiitake houby
  • 100 g Fazole
  • 200 g Scampi
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1054 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 517.4 mg
  • Vláknina 4533 mg
  • Vitamín A 4533 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu alespoň 2 l osolené vody, vsypeme japonské nudle chuka soba, necháme jen přejít varem, vypneme plotýnku a přitom mícháme vidličkou, aby se neslepily. Necháme 2-3 minuty dojít. Slijeme přes síto a dáme okapat na chladnější místo.

  • 2

    Fazole nejprve opláchneme, a poté je necháme blanšírovat ve vroucí osolené vodě. Očistíme jarní cibulku, celer a houby. Z cibulky použijeme jen horní zelenou část, veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Očistíme papriku i papričku, omyjeme, rozkrojíme podélně a zbavíme stopky, semínek a bílé dužiny. Rovněž nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a drobně nasekáme.

  • 3

    Rozpálíme olej v hluboké pánvi, postupně přidáváme cibulku a další zeleninu a lehce opékáme, nenecháme příliš změknout. Připravíme dary moře - scampi (oloupané a odžilněné), chobotničky (vařené) a slávky (jen maso), vše omyjeme a přidáme na pánev se zeleninou. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Větší polovinu zeleného koriandru opláchneme, důkladně otřepeme, drobně nasekáme a vhodíme na pánev.

  • 4

    Rozehřejeme fritovací hrnec, připravíme fritovací košíčky, do kterých rozdělíme vychladlé nudle. Dáme je fritovat a usmažíme tak křupavé košíčky. Vyndáme je a dáme okapat na ubrousek.

  • 5

    Košíčky rozdělíme na talíře a naplníme směsí mořských plodů, které nahoře posypeme zbylým koriandrem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu