Dušené zelí po bavorsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 250 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 552.6 mg
  • Vláknina 13717.5 mg
  • Vitamín A 13717.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.

Komentáře k receptu