Dušené zelí po bavorsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 552.6 mg
- Vláknina 13717.5 mg
- Vitamín A 13717.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.
-
2
V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.