Opilé kuře s dresinkem
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
- 150 g Hellmann's Majonéza originál
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Kapary
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1312 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 91 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 787.1 mg
- Vláknina 2353.8 mg
- Vitamín A 2353.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.
-
2
Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.
-
3
Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.
-
4
Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.
-
5
Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.