Smažený květák v sýrovém těstíčku
Suroviny
- 500 g Květák
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 ml Omáčka tatarská
- 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 114.1 mg
- Draslík 452.7 mg
- Vláknina 9008 mg
- Vitamín A 9008 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.
-
2
Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet.
-
3
V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou.