Výborná zelňačka
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 100 g Párky jemné
- 500 g Zelí kysané
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 37 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 626.8 mg
- Vláknina 10207.3 mg
- Vitamín A 10207.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu.
-
2
Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř.
-
3
Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme.