Jatýrka smažená v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.11 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 576.8 mg
  • Draslík 574.5 mg
  • Vláknina 2484.3 mg
  • Vitamín A 2484.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme játra, rozmícháme vejce s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce sekané petrželky.

  • 2

    Posypeme paprikou játra, obalíme v petrželovém těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme.

  • 3

    Nejdříve z jedné strany, pak otočíme a přidáme nakrájenou cibuli na kolečka.

  • 4

    Chvíli opékáme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu