Jatýrka smažená v těstíčku
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.11 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 576.8 mg
- Draslík 574.5 mg
- Vláknina 2484.3 mg
- Vitamín A 2484.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme játra, rozmícháme vejce s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce sekané petrželky.
-
2
Posypeme paprikou játra, obalíme v petrželovém těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme.
-
3
Nejdříve z jedné strany, pak otočíme a přidáme nakrájenou cibuli na kolečka.
-
4
Chvíli opékáme a ihned podáváme.