Těstoviny Fusilli se smetanou a brokolicí
Suroviny
- 450 g Brokolice
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Mozzarella
- 450 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2.5 dl Voda pitná
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 32 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 515 mg
- Vláknina 15321 mg
- Vitamín A 15321 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a necháme okapat. Sýr Mozzarella najemno nastrouháme.
-
2
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky brokolice a těstoviny a krátce je prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. Během vaření přiléváme vodu.
-
3
V menším nízkém hrnci smícháme zbylé máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
4
Z hrnce s uvařenými těstovinami a brokolicí slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.