Nudle s jehněčím masem a omáčkou satay

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 500 g Nudle rýžové
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 250 ml Kokosové mléko
  • 130 ml Omáčka Satay
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 566.1 mg
  • Vláknina 29207.6 mg
  • Vitamín A 29207.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na tenké proužky, česnek a cibuli oloupeme, rozkrájíme na drobno.

  • 2

    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme maso, smažíme 3 minuty, poté maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje, necháme rozpálit a přidáme česnek s cibulí. Smažíme 3 minuty, přisypeme fazolové lusky a smažíme další minutu. Vmícháme kokosové mléko, omáčku satay a maso. Necháme prohřát 2 minuty, nakonec přimícháme nudle a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu