Koprová omáčka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 154.8 mg
  • Vláknina 2043.5 mg
  • Vitamín A 2043.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme vývar, do kterého přimícháme najemno nakrájenou cibuli. Vaříme, dokud se vývar nezredukuje na polovinu.

  • 2

    Poté přimícháme polovinu smetany, povaříme a přimícháme máslo.

  • 3

    Zbytek smetany vyšleháme dotuha a smícháme s nasekaným koprem. Promícháme se směsí v hrnci.

  • 4

    Nakonec přimícháme sůl, pepř a citrónovou šťávu, ihned servírujeme.

Komentáře k receptu