Jelení řezy na švestkách
Suroviny
- 150 g Kompot švestkový
- 100 g Povidla švestková
- 9 g Sůl
- 2 g Zázvor mletý
- 4 g Pepř cayenský
- 2 g Hřebíček
- 500 g Jelení maso
- 2 g Koriandr mletý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Ocet vinný červený
- 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 1 dl Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 526.2 mg
- Vláknina 1930 mg
- Vitamín A 1930 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé proužky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání orestujeme 5 minut. Přidáme okapané kompotované švestky a podlijeme vývarem. Přidáme povidla, ocet a pivo a 10 minut necháme zakryté dusit. Osolíme, okořeníme kajenským pepřem, mletým zázvorem, hřebíčkem a koriandrem. Podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.