Jelení řezy na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot švestkový
  • 100 g Povidla švestková
  • 9 g Sůl
  • 2 g Zázvor mletý
  • 4 g Pepř cayenský
  • 2 g Hřebíček
  • 500 g Jelení maso
  • 2 g Koriandr mletý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 1 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 526.2 mg
  • Vláknina 1930 mg
  • Vitamín A 1930 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé proužky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání orestujeme 5 minut. Přidáme okapané kompotované švestky a podlijeme vývarem. Přidáme povidla, ocet a pivo a 10 minut necháme zakryté dusit. Osolíme, okořeníme kajenským pepřem, mletým zázvorem, hřebíčkem a koriandrem. Podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu