Asijské hovězí kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 56 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 850.7 mg
- Vláknina 9578 mg
- Vitamín A 9578 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme arašídový olej, přidáme kari pastu a necháme 2 minuty zpěnit. Za míchání zalijeme kokosovým mlékem a necháme přejít varem. Přidáme oloupané pokrájené brambory a cibuli, arašídy, skořici a kardamom a 20 minut necháme vařit zakryté na mírném ohni. Přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme rybí omáčkou, tamarindovou šťávou a cukrem a jakmile jsou brambory i maso měkké, můžeme podávat.