Jehněčí pečené na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí plec
  • 250 ml Vývar telecí
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 971.6 mg
  • Vláknina 7886.5 mg
  • Vitamín A 7886.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno.

  • 3

    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme.

  • 4

    Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut.

  • 5

    Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme.

Komentáře k receptu