Jehněčí pečené na kari
Suroviny
- 800 g Jehněčí plec
- 250 ml Vývar telecí
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 6 ks Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 971.6 mg
- Vláknina 7886.5 mg
- Vitamín A 7886.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme.
-
2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno.
-
3
Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme.
-
4
Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut.
-
5
Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme.