Polévka italská bollito misto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 600 g Hovězí kližka
  • 600 g Telecí kýta
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Olej olivový
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Telecí jazyk
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Telecí kosti
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1.2 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1643 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 3022 mg
  • Bílkoviny 154 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 500 mg
  • Draslík 2189.8 mg
  • Vláknina 13414.4 mg
  • Vitamín A 13414.4 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme velký hrnec, do kterého dáme hovězí maso, kosti, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme.

  • 2

    Přidáme telecí jazyk a dál vaříme ještě 30 minut.

  • 3

    Dovnitř omytého kuřete vložíme rozmarýn. Kuře přidáme do vývaru, vložíme k němu ještě telecí maso. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru. Oloupeme cibuli a vložíme do vývaru. Vaříme 1 hodinu. 15 minut před dokončením polévky přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu.

  • 4

    Připravíme omáčku. Najemno nasekáme petrželku, pokrájíme česnek, sardelové řezy, kapary. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kousíčky. Promícháme se strouhankou a octem. Pak postupně vmícháváme olej, dokud nevznikne roztíratelná omáčka. Osolíme a opepříme. Připravenou omáčku vložíme do chladničky, kde ji necháme 1 hodinu odležet.

  • 5

    Z vývaru vyndáme telecí jazyk, oloupeme z něj kůži a pokrájíme ji na plátky. Rozporcujeme kuře na 6 dílů. Plátky telecího jazyka a kusy kuřete rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem, do kterého přidáme omáčku.

Komentáře k receptu