Pikantní slepičí polévka s kokosem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 130 g Žampiony čerstvé
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Kari pasta
- 1 g Limetka
- 3 g Citronová tráva
- 3 g Galgan
- 20 g Koriandr čerstvý
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 10 ml Omáčka rybí
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 10 ml Limetková šťáva
- 300 ml Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 0.45 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 116.2 mg
- Draslík 832 mg
- Vláknina 2744 mg
- Vitamín A 2744 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem.