Pečená kachna obložená granátovými jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kachna domácí
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Jablko granátové
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.47 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 4314.7 mg
  • Vitamín A 4314.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.

  • 2

    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.

  • 6

    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.

  • 7

    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.

  • 8

    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu