Pečená kachna obložená granátovými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 128 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 4314.7 mg
- Vitamín A 4314.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
-
2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
4
Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
-
5
2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
-
6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
-
7
Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
-
8
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.