Těstoviny Cannelloni plněné špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 60 g Šunka dušená
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Špenát mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Cannelloni
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.9 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 202.5 mg
  • Vitamín A 202.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený špenát rozmrazíme, vymačkáme tekutinu a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Sýr Parmezán nastrouháme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.

  • 3

    V nízkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a ohřejeme v něm špenát. Pak hrnec odstavíme a ke špenátu vmícháme kousky šunky, polovinu nastrouhaného Parmezánu a sýr Ricotta, smetanu a vejce. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  • 4

    Těstovinové trubičky Cannelloni uvaříme v osolené vodě doměkka, pak slijeme vodu a trubičky necháme okapat.

  • 5

    V druhém nízkém hrnci z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, pak do ní přilijeme mléko, přidáme bobkové listy a necháme 5 minut vařit. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, odstavíme a bobkové listy vyjmeme.

  • 6

    Těstovinové trubičky opatrně naplníme špenátovou směsí.

  • 7

    Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu bešamelové omáčky a rozložíme na ni naplněné trubičky. Zalijeme zbývajícím bešamelem, posypeme zbylou polovinou Parmezánu a zapékáme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia.

  • 8

    Plněné těstovinové trubičky podáváme teplé.

Komentáře k receptu