Těstoviny Cannelloni plněné špenátem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 60 g Šunka dušená
- 150 g Sýr Ricotta
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Špenát mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Cannelloni
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 3 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 181.9 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 202.5 mg
- Vitamín A 202.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený špenát rozmrazíme, vymačkáme tekutinu a nakrájíme nadrobno.
-
2
Sýr Parmezán nastrouháme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
-
3
V nízkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a ohřejeme v něm špenát. Pak hrnec odstavíme a ke špenátu vmícháme kousky šunky, polovinu nastrouhaného Parmezánu a sýr Ricotta, smetanu a vejce. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
4
Těstovinové trubičky Cannelloni uvaříme v osolené vodě doměkka, pak slijeme vodu a trubičky necháme okapat.
-
5
V druhém nízkém hrnci z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, pak do ní přilijeme mléko, přidáme bobkové listy a necháme 5 minut vařit. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, odstavíme a bobkové listy vyjmeme.
-
6
Těstovinové trubičky opatrně naplníme špenátovou směsí.
-
7
Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu bešamelové omáčky a rozložíme na ni naplněné trubičky. Zalijeme zbývajícím bešamelem, posypeme zbylou polovinou Parmezánu a zapékáme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia.
-
8
Plněné těstovinové trubičky podáváme teplé.