Krůtí játra opékaná s banány
Suroviny
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 50 g Koriandr čerstvý
- 600 g Játra krůtí
- 125 ml Vývar drůbeží
- 125 ml Kokosové mléko
- 5 ks Banány
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 33 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 497 mg
- Draslík 1360.2 mg
- Vláknina 14254.2 mg
- Vitamín A 14254.2 mg
- Vitamín B6 3.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.
-
2
Na hlubší pánev vlijeme olej a zahřejeme ho. Pak na něj vhodíme játra, 5 minut je zprudka opékáme. Opečená játra vyjmeme z pánve.
-
3
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jeden banán nakrájíme na plátky. Obojí vložíme na pánev a opékáme. Přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme kokosovým mlékem a drůbežím vývarem. Vaříme a omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
-
4
Na další pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme celé zbylé banány.
-
5
Opečená krůtí játra krájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Přidáme k nim celé banány, zasypeme nadrobno nasekaným koriandrem a pak servírujeme.