Rajčata dušená s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 800 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 1113.1 mg
  • Vláknina 5001.5 mg
  • Vitamín A 5001.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou plec osolíme a posypeme majoránkou. Maso dáme v pekáčku dusit do trouby. Během pečení je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Když maso změkne, přidáme na dílky nakrájená rajčata a přilijeme víno. Dusíme doměkka.

  • 3

    Potom maso nakrájíme na plátky, rajčata se šťávou prolisujeme zpět na maso a chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Komentáře k receptu