Rajčata dušená s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 1113.1 mg
- Vláknina 5001.5 mg
- Vitamín A 5001.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou plec osolíme a posypeme majoránkou. Maso dáme v pekáčku dusit do trouby. Během pečení je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
-
2
Když maso změkne, přidáme na dílky nakrájená rajčata a přilijeme víno. Dusíme doměkka.
-
3
Potom maso nakrájíme na plátky, rajčata se šťávou prolisujeme zpět na maso a chvíli podusíme.
-
4
Podáváme s rýží nebo s bramborami.