Kachní prsa pečená s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 811.7 mg
- Vláknina 2927.5 mg
- Vitamín A 2927.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.
-
2
Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.
-
3
Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.
-
4
Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.
-
5
Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.