Kachní prsa pečená s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kachní prsa
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Kachní vývar
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 cl Víno madeira
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 811.7 mg
  • Vláknina 2927.5 mg
  • Vitamín A 2927.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.

  • 2

    Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.

  • 3

    Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.

  • 4

    Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.

  • 5

    Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.

Komentáře k receptu