Kuřecí prsa smažená v mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 32 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 230.7 mg
- Draslík 839 mg
- Vláknina 1755.5 mg
- Vitamín A 1755.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.
-
2
K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.
-
3
Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.