Špagety se sýrem Ricotta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mandle
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 120 g Sýr Ricotta
  • 400 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 317.8 mg
  • Vláknina 7630.6 mg
  • Vitamín A 7630.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.

  • 2

    Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.

  • 4

    V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.

  • 5

    Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu