Špagety se sýrem Ricotta
Suroviny
- 120 g Mandle
- 150 g Zakysaná smetana
- 120 g Sýr Ricotta
- 400 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 l Voda pitná
- 1.25 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 48 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 58.6 mg
- Draslík 317.8 mg
- Vláknina 7630.6 mg
- Vitamín A 7630.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.
-
2
Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.
-
3
Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.
-
4
V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.
-
5
Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.