Hříšné řezy
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 200 g Tuk Hera jedlý
- 250 g Cukr moučkový
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Čokoláda hořká
- 1.5 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 l Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1367 kcal
- Sacharidy 205 g
- Tuky 50 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 264.4 mg
- Draslík 186.9 mg
- Vláknina 10042.7 mg
- Vitamín A 10042.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1037.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na těsto - mouku, cukr, vejce, med, mléko a ořechy zpracujeme dohladka.
-
2
Rozdělíme na 3 stejné díly, do jednoho přidáme kakao.
-
3
Z dílů vyválíme 3 obdélníky velké jako plech na pečení.
-
4
Pečeme 10 minut každou placku.
-
5
Placky necháme do druhého dne odležet.
-
6
Vanilkové pudinky uvaříme v litru mléka. Hery, žloutky, rum a moučkový cukr utřeme.
-
7
Smícháme vychladlý pudink s vyšlehaným krémem.
-
8
Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme.
-
9
Nakonec řezy polijeme čokoládou na vaření a posypeme mletými ořechy.