Hříšné řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Tuk Hera jedlý
  • 250 g Cukr moučkový
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 1.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1367 kcal
  • Sacharidy 205 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 264.4 mg
  • Draslík 186.9 mg
  • Vláknina 10042.7 mg
  • Vitamín A 10042.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1037.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na těsto - mouku, cukr, vejce, med, mléko a ořechy zpracujeme dohladka.

  • 2

    Rozdělíme na 3 stejné díly, do jednoho přidáme kakao.

  • 3

    Z dílů vyválíme 3 obdélníky velké jako plech na pečení.

  • 4

    Pečeme 10 minut každou placku.

  • 5

    Placky necháme do druhého dne odležet.

  • 6

    Vanilkové pudinky uvaříme v litru mléka. Hery, žloutky, rum a moučkový cukr utřeme.

  • 7

    Smícháme vychladlý pudink s vyšlehaným krémem.

  • 8

    Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme.

  • 9

    Nakonec řezy polijeme čokoládou na vaření a posypeme mletými ořechy.

Komentáře k receptu