Polévka z mladé zeleniny se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory rané
  • 100 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 900 g Rajčata
  • 100 g Ředkvička
  • 80 g Sýr Čedar
  • 250 g Karotka
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 900 ml Voda pitná
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1391 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 74.9 mg
  • Draslík 1579.8 mg
  • Vláknina 17645.1 mg
  • Vitamín A 17645.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno, ředkvičky a karotku opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Cukrový hrách opláchneme a překrájíme. Bazalku nakrájíme nahrubo, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme šalotky s česnekem, přimícháme rajčata, karotku, ředkvičky a vaříme. Po zhruba 15 minutách přidáme cukrový hrách a dovaříme. Do hotové polévky vložíme uvařené brambory, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a bazalku a ještě prohřejeme, už ale nevaříme.

  • 3

    Polévku podáváme posypanou sýrem.

Komentáře k receptu