Sardele smažené podávané s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 7457 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 173.1 mg
- Draslík 1228 mg
- Vláknina 3605.5 mg
- Vitamín A 3605.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardelky opláchneme a potom ponoříme do misky s mlékem. Vyndáme a necháme okapat. Do mouky vmícháme sůl a pepř. Vložíme sardelky do síta a posypeme je moukou. Protřásáme tak dlouho, dokud se ryby v mouce dobře neobalí.
-
2
Pak si v hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj sardelky a 3 minuty opékáme. Potom je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Stonky petržele také vhodíme na olej a osmažíme. Servírujeme je na talíře k rybám. Ke každé proci naservírujeme čtvrtinu citronu na pokapání citronovou šťávou.