Karbanátky z vařeného masa a brambor
Suroviny
- 400 g Brambory
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Strouhanka
- 500 g Vepřová plec
- 5.34 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 272.8 mg
- Draslík 869 mg
- Vláknina 6797.1 mg
- Vitamín A 6797.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Syrové brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Vychladlé maso nakrájíme na kousky (vývar použijeme na polévku) a spolu s vařenými bramborami umeleme. Do směsi vmícháme sůl, pepř, rozšlehané vejce, hrubou mouku a jemně nasekanou petrželovou nať. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova.