Domácí fazolový kotlík
Suroviny
- 100 g Klobása Chorizo
- 400 ml Vývar zeleninový
- 420 ml Fazole
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Klobása Dunajská
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 205 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 8836 mg
- Vitamín A 8836 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme.
-
2
Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme.