Normandská kuřecí stehna

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 800 g Kuřecí stehna
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 350 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 781.7 mg
  • Vláknina 6742.3 mg
  • Vitamín A 6742.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.

  • 2

    Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.

  • 3

    Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.

  • 4

    Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.

  • 5

    Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu