Krémová vejce vařená v misce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 248.6 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem a na dno dáme kousky šunky. Misky naskládáme do pekáče nebo hlubokého pečicího plechu. Do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme ho, zalijeme lžící smetany a na ni kápneme trochu oleje.

  • 3

    Do pekáče nebo plechu nalijeme vroucí vodu tak, aby byla do poloviny zapékacích misek a dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů Celsia. Uvařená vejce mají mít krémovou konzistenci.

  • 4

    Podáváme je teplá v miskách, před servírováním je ještě můžeme posypat jemně nasekanými bylinkami.

Komentáře k receptu