Kotlík s bramborami a treskou
Suroviny
- 50 g Bazalka
- 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 g Treska tmavá
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 4 ks Brambory
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Feferony
- 6 ks Šalotka
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 9 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1595.5 mg
- Vláknina 9663.8 mg
- Vitamín A 9663.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví i semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme, odstraníme žebroví a semínka a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na něj zeleninu. Podusíme ji, osolíme a opepříme. Vložíme k ní lžičku papriky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a kousky rajčat. Vmícháme ještě rajčatový protlak, zalijeme rybím vývarem a necháme 20 minut vařit.
-
3
Tresku nakrájíme na kousky, které propláchneme a osušíme. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme, zasypeme mletou paprikou. Potom je postupně vmícháme do zeleniny a 10 minut vaříme.
-
4
Nasekáme lístky bazalky a před podáváním přidáme k pokrmu.