Kotlík s bramborami a treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Treska tmavá
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 4 ks Brambory
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Feferony
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1595.5 mg
  • Vláknina 9663.8 mg
  • Vitamín A 9663.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví i semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme, odstraníme žebroví a semínka a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na něj zeleninu. Podusíme ji, osolíme a opepříme. Vložíme k ní lžičku papriky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a kousky rajčat. Vmícháme ještě rajčatový protlak, zalijeme rybím vývarem a necháme 20 minut vařit.

  • 3

    Tresku nakrájíme na kousky, které propláchneme a osušíme. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme, zasypeme mletou paprikou. Potom je postupně vmícháme do zeleniny a 10 minut vaříme.

  • 4

    Nasekáme lístky bazalky a před podáváním přidáme k pokrmu.

Komentáře k receptu