Domácí broskvový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 7 dl Martell cognac
  • 4 dl Vodka Finlandia Cranberry
  • 1.5 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 286.5 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté broskve rozpůlíme a spolu s peckami dáme do vhodné misky. Zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát.

  • 2

    Vodu s broskvemi scedíme, broskve dáme do hrnce a spolu s cukrem povaříme přibližně 15 minut. Potom Broskve propasírujeme, čistou šťávu vlijeme do vhodné kuchyňské nádoby, přilijeme koňak, vodku a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Hotový likér rozlijeme do lahví, které uzavřeme a odložíme na studené místo.

Komentáře k receptu