Domácí broskvový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 286.5 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté broskve rozpůlíme a spolu s peckami dáme do vhodné misky. Zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát.
-
2
Vodu s broskvemi scedíme, broskve dáme do hrnce a spolu s cukrem povaříme přibližně 15 minut. Potom Broskve propasírujeme, čistou šťávu vlijeme do vhodné kuchyňské nádoby, přilijeme koňak, vodku a vše důkladně promícháme.
-
3
Hotový likér rozlijeme do lahví, které uzavřeme a odložíme na studené místo.