Kuřecí prsa havajská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 50 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 ml Víno bílé
  • 300 ml Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Ananas
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 962.3 mg
  • Vláknina 3091.5 mg
  • Vitamín A 3091.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže a kostí omyjeme, naporcujeme, naklepeme, osolíme a poprášíme kukuřičným škrobem Maizena. Spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme mandle, které potom na suché pánvi osmahneme dorůžova. Půlku ananasu oloupeme a ukrojíme 4 silnější plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem a citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky ananasu. Ty pak udržujeme v teple.

  • 3

    Připravená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme, pak zalijeme brandy a flambujeme. Přidáme sójovou omáčku, povaříme a opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře, kde je přelijeme šťávou.

  • 4

    Pak je poklademe ananasovými kroužky s karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.

Komentáře k receptu