Kuře smažené v trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 g Strouhanka
  • 800 g Kuře
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 309.2 mg
  • Draslík 460 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé vykuchané kuře dobře omyjeme, potom ho rozčtvrtíme a zbavíme konců křídel a kloubů. Jednotlivé porce dobře osušíme papírovými ubrousky a upravíme do vhodného tvaru. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je metličkou v široké misce ušleháme. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.

  • 2

    Porce kuřete osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené porce smažíme ve vysoké pánvi na rozpáleném sádle 15-20 minut. Zpočátku smažíme kuřata po obou stranách prudce a po zčervenání je zvolna dosmažíme.

Komentáře k receptu