Kuře smažené v trojobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 72 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 309.2 mg
- Draslík 460 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé vykuchané kuře dobře omyjeme, potom ho rozčtvrtíme a zbavíme konců křídel a kloubů. Jednotlivé porce dobře osušíme papírovými ubrousky a upravíme do vhodného tvaru. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je metličkou v široké misce ušleháme. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
-
2
Porce kuřete osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené porce smažíme ve vysoké pánvi na rozpáleném sádle 15-20 minut. Zpočátku smažíme kuřata po obou stranách prudce a po zčervenání je zvolna dosmažíme.