Opavský šurimajzl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 250 g Krupky trhané
  • 20 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 10 dkg Vepřové škvarky
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1588.5 mg
  • Vláknina 23650 mg
  • Vitamín A 23650 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc nabobtnat, propláchneme a pak je uvaříme.

  • 2

    Zvlášť uvaříme propláchnuté krupky. Smícháme, osolíme a přidáme na sádle osmaženou cibuli a ohřáté škvarky.

Komentáře k receptu