Směs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Suroviny
- 500 g Strouhanka
- 70 g Rukola
- 70 g Salát Polníček
- 70 g Salát římský
- 3 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Pepř černý celý
- 6 ks Rajčata
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 364.4 mg
- Vláknina 8486.5 mg
- Vitamín A 8486.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s máslem, přidáme strouhanku s bazalkou, petrželovou natí a pažitkou a za stálého míchání směs dozlatova osmažíme. Podle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.
-
3
Plátky rajčat rozložíme na plech s pečícím papírem, osolíme je a opepříme mletým pepřem a na každý plátek lžící navrstvíme a přitlačíme strouhankovou směs. Plech s rajčaty vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak přepneme na gril a zapečeme sypání.
-
4
Mezitím připravíme zálivku. Metličkou ušleháme zbylý olivový olej s octem balsamico, solí a mletým pepřem. Na listy rozebereme menší římský salát, rukolu a polníček, listy rozložíme na talíře a pokropíme je zálivkou.
-
5
Na salátové listy poklademe plátky zapečených rajčat, opepříme je a servírujeme.