Směs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Strouhanka
  • 70 g Rukola
  • 70 g Salát Polníček
  • 70 g Salát římský
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Pepř černý celý
  • 6 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 364.4 mg
  • Vláknina 8486.5 mg
  • Vitamín A 8486.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s máslem, přidáme strouhanku s bazalkou, petrželovou natí a pažitkou a za stálého míchání směs dozlatova osmažíme. Podle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.

  • 3

    Plátky rajčat rozložíme na plech s pečícím papírem, osolíme je a opepříme mletým pepřem a na každý plátek lžící navrstvíme a přitlačíme strouhankovou směs. Plech s rajčaty vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak přepneme na gril a zapečeme sypání.

  • 4

    Mezitím připravíme zálivku. Metličkou ušleháme zbylý olivový olej s octem balsamico, solí a mletým pepřem. Na listy rozebereme menší římský salát, rukolu a polníček, listy rozložíme na talíře a pokropíme je zálivkou.

  • 5

    Na salátové listy poklademe plátky zapečených rajčat, opepříme je a servírujeme.

Komentáře k receptu