Skopový guláš sterilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Skopové maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 717.2 mg
  • Vláknina 3089.5 mg
  • Vitamín A 3089.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme.

  • 2

    Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu