Skopový guláš sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 67 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144.7 mg
- Draslík 717.2 mg
- Vláknina 3089.5 mg
- Vitamín A 3089.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme.
-
2
Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.