Rychlý hrnkový koláč s višněmi
Suroviny
- 800 g Višně
- 270 g Cukr krupice
- 335 g Mouka polohrubá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 špetka Sůl
- 1.25 dl Mléko - podmáslí
- 2.5 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 21 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 52.3 mg
- Draslík 214.6 mg
- Vláknina 3483.8 mg
- Vitamín A 3483.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a promícháme. Postupně za neustálého míchání přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dochutíme 2 špetkami soli a přilijeme podmáslí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. Po celém těstě rozložíme višně, posypeme je moučkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut. Když jsou okraje těsta dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, vychladlý nakrájíme na čtverce a podáváme.