Rychlý hrnkový koláč s višněmi

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Višně
  • 270 g Cukr krupice
  • 335 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Sůl
  • 1.25 dl Mléko - podmáslí
  • 2.5 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 52.3 mg
  • Draslík 214.6 mg
  • Vláknina 3483.8 mg
  • Vitamín A 3483.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a promícháme. Postupně za neustálého míchání přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dochutíme 2 špetkami soli a přilijeme podmáslí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. Po celém těstě rozložíme višně, posypeme je moučkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut. Když jsou okraje těsta dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, vychladlý nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře k receptu