Fritovaná vejce s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Okurky nakládané
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Estragon
  • 300 ml Kečup
  • 1 ks Cibule
  • 14 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 286.2 mg
  • Draslík 177.8 mg
  • Vláknina 1529.2 mg
  • Vitamín A 1529.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme.

  • 2

    Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu.

  • 3

    Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu