Fritovaná vejce s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 286.2 mg
- Draslík 177.8 mg
- Vláknina 1529.2 mg
- Vitamín A 1529.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme.
-
2
Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu.
-
3
Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou.