Marinované houby na zelených listech
Suroviny
- 350 g Houby čerstvé
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 25 g Řeřicha
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Estragon
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Džus jablečný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 682.3 mg
- Vláknina 8064.8 mg
- Vitamín A 8064.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.
-
2
Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.
-
3
Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
-
4
Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.
-
5
Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.