Maďarský letní salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 697.7 mg
- Vláknina 10555 mg
- Vitamín A 10555 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a rozložíme je na plech řezem dolů. Pečeme asi 8 minut, až se na povrchu začnou dělat puchýřky. Do velké mísy vložíme omytá rajčata nakrájená na osminky, cibuli nakrájenou na kolečka a upečené papriky nakrájené na proužky. Salátovou okurku důkladně opereme a i se slupkou nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy. Vypeckované olivy rozpůlíme a spolu s nadrobeným ovčím sýrem vmícháme do salátu. Nakonec salát osolíme,opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme a posypeme nasekanou petrželovou natí.