Kapr s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Olej stolní
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 957.3 mg
  • Vláknina 4793 mg
  • Vitamín A 4793 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, stáhneme z kůže, osolíme a nakrájíme na podkovy.

  • 2

    Nastrouháme najemno očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a necháme rozvařit.

  • 3

    Přidáme kapra a podusíme. Když bude skoro hotový, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, umleté ořechy, cukr a necháme ještě 5 minut povařit.

  • 4

    Servírujeme na teplých talířích, k příloze můžeme podávat vařený brambor.

Komentáře k receptu