Telecí hrudí s citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 36 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 151.6 mg
- Draslík 836.2 mg
- Vláknina 3545.2 mg
- Vitamín A 3545.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme máslo a pokrájený celer na něm osmahneme. Po chvilce k celeru přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme ji zlehka zpěnit. Maso osolíme a přidáme k tomuto základu, opečeme jej po obou stranách, mírně podlijeme a dusíme přikryté do poloměkka. Poté maso ze šťávy vyndáme, nakrájíme ho na plátky, přelijeme scezenou šťávou rozředěnou trochou vývaru a dodusíme do měkka.
-
2
Z mouky a druhé poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme ji k masu.
-
3
Ochutíme omáčku trochou strouhané citrónové kůry a po odstavení ji zakapeme citrónovou šťávou.