Telecí hrudí s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 151.6 mg
  • Draslík 836.2 mg
  • Vláknina 3545.2 mg
  • Vitamín A 3545.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme máslo a pokrájený celer na něm osmahneme. Po chvilce k celeru přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme ji zlehka zpěnit. Maso osolíme a přidáme k tomuto základu, opečeme jej po obou stranách, mírně podlijeme a dusíme přikryté do poloměkka. Poté maso ze šťávy vyndáme, nakrájíme ho na plátky, přelijeme scezenou šťávou rozředěnou trochou vývaru a dodusíme do měkka.

  • 2

    Z mouky a druhé poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme ji k masu.

  • 3

    Ochutíme omáčku trochou strouhané citrónové kůry a po odstavení ji zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu