Kuřecí řízky na slanině a bílém víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 603.8 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.

  • 4

    Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.

  • 5

    Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.

Komentáře k receptu