Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 13 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 603.8 mg
- Vláknina 52.5 mg
- Vitamín A 52.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
-
4
Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.
-
5
Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.