Těstoviny s jemnou omáčkou z cukety a Nivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 137.2 mg
  • Vláknina 840.8 mg
  • Vitamín A 840.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Cibulky a cuketu očistíme a omyjeme, okapané nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.

  • 3

    V pánvi s rozehřátým olejem nejprve orestujeme slaninu, pak přidáme nakrájené cibulky a cuketu, opepříme, osolíme přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme. Potom směs v pánvi podlijeme vodou a přikryté poklicí dusíme doměkka. Nakonec přimícháme prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, naředíme smetanou. Do omáčky rozdrobíme Nivu a necháme ji za stálého míchání zcela rozpustit. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku, omáčkou přelijeme těstoviny na talířích a podáváme.

Komentáře k receptu