Sterilizovaná sladkokyselá brokolice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 3 g Bobkový list
  • 4 g Nové koření celé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 kg Brokolice
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 480.1 mg
  • Vláknina 8130.6 mg
  • Vitamín A 8130.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičky brokolice rozdělíme, důkladně očistíme a vložíme do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou a pod poklici přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 5 minut.

  • 2

    Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Nakonec vložíme nové koření a bobkový list. Připravený nálev přivedeme do bodu varu a povaříme 10 minut. Hotový nálev necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Vodu scedíme a růžičky brokolice naskládáme do připravených sklenic, které zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde je při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.

  • 4

    Potom je vybereme z hrnce a uskladňujeme na chladném místě.

Komentáře k receptu