Sterilizovaná sladkokyselá brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.1 mg
- Vláknina 8130.6 mg
- Vitamín A 8130.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičky brokolice rozdělíme, důkladně očistíme a vložíme do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou a pod poklici přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 5 minut.
-
2
Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Nakonec vložíme nové koření a bobkový list. Připravený nálev přivedeme do bodu varu a povaříme 10 minut. Hotový nálev necháme trochu vychladnout.
-
3
Vodu scedíme a růžičky brokolice naskládáme do připravených sklenic, které zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde je při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
-
4
Potom je vybereme z hrnce a uskladňujeme na chladném místě.