Hermelín smažený v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 212.7 mg
- Draslík 68.5 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a pak nasekáme najemno.
-
2
Z vajec, mouky a piva vytvoříme hladké těstíčko, ve kterém obalíme plátky Hermelínu.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm usmažíme z obou stran dozlatova a teplý podáváme posypaný jemně nasekanou pažitkou.